Makaleler

GERÇEK GÜÇ, GÜÇLÜ OLMAYA İHTİYAÇ DUYMAMAKTIR

Plüton Kova Burcunda; GÜÇ’ün Yeni Tanımı…

23 Mart itibarıyla Plüton gezegeni Kova burcuna geçti, böylelikle hayatlarımızdaki GÜÇ tanımı ve GÜÇ kazanmak uğruna eğilimlerimiz değişti… Yer altı dünyasının HADES’i Plüton, en derin korkularımızı ve bu korkulara karşı güçlenme çabamızı anlatır.

Plüton’un doğum haritasındaki yerleşimi, hayatımızda GÜÇ kazanmak adına dönüşmeyi göze aldığımız, ancak Plüton’un arketipi olan BIRAKMAK yoluyla özgürleşerek GÜÇ kazandığımız odağımızın nerede olacağını söyler. Neden BIRAKMAK ifadesi ön plana çıkar diye düşünürsek, Modern Astrolojiye göre AKREP burcunun yöneticisi olan Plüton’un, Akrep temaları sebebiyle bu enerjiyi vurguladığını anlarız.

En basit anlamda ifade etmek gerekirse, Boğa Burcu bedensel var oluşumuzu ve tabiî ki bedenin kendini hatırlatma ve yaşamda kalma yollarından biri olan beslenmeyi anlatırken, tam karşı aksı olan Akrep Burcu, beslenme yoluyla bedenimizde biriken atıkların bırakılmasını yani Boşaltım sistemini anlatır. Boğa ile bedene alınan Akrep ile boşaltılır. Beslenme yoluyla alınanın içindeki ÖZ, yani hayat enerjisi, vitamini, proteini… bedene katılmıştır, artık posaları bırakılmalıdır.

Manevi anlamda ise sahip olduklarımız Boğa iken ve beden bilincimiz dahil kendimizi tanımladığımız tüm maddi varlığımızı anlatırken, Akrep, sahip olduklarımızın geçici olduğunu ve onlardan ibaret olmadığımızı, kabuklarımızdan özgürleşmeyi, madde olmayan yönümüzü keşfetmemizi sağlar.

Plüton gezegeninin natal konumu bizlere derinleşmemiz gerekeni, görüneni değil ardındakini keşfetmek yoluyla öze ulaşma potansiyelini, bu yolla GÜÇ’leneceğimiz hayat alanını ve burç enerjisini anlatır. Transit Plüton ise, dönemsel olarak odaklanacağımız GÜÇ arayışını gösterecektir. Elbette, transit Plüton’un Natal yerleşimine nasıl bir açı ile konumlandığı çok önemlidir.

Natal haritasında Plüton’u Aslan burcunda yerleşmiş, yaklaşık 1940-1958 yılı civarlarında doğanlar, Plüton Kova geçişini karşıt akstan deneyimleyecek. Günümüzdeki birçok liderin, yönetimde söz sahibi kişilerin yaşları sebebiyle Natal Plüton yerleşimleri Aslan burcunda. Bu kişilerin genel güç kazanma eğilimleri, Aslan burcunun ifadesi olan YÖNETMEK, LİDERLİK ETMEK, TAHTTA OLMAK üzerinedir, çünkü Aslan burcu KRAL enerjisidir. Ancak yeni dönemde GÜÇ tanımında Kova burcunun BİLGİ; BİLGELİK, ÖZGÜRLÜK temaları ön plana çıkacak, iktidarda olmanın da tanımı değişecek.

ZODYAK döngüsel bir çemberdir ve Kolektif gezegen PLÜTON 248 yıllık döngüsünde, kolektif olarak bizlere güce taptığımız dönemlerin nasıl değiştiğini, neden güçlü olmayı istediğimizi, GÜÇ kazanma istediğimizin ardındaki VAROLUŞ korkumuzu görmeyi, güç kazanmak uğruna tutunmaya çalıştığımız temaların maddesel ifadelerinin ardındaki gerçeği öğretir. GÜÇLÜ OLMAK İSTEYEN HALEN KORKMAKTADIR, TUTUNMAK İSTER, VAR OLMAK İSTER, ÇÜNKÜ İÇTEN İÇE BİLİR Kİ ZAYIFTIR. GERÇEK GÜÇ İSE, ARTIK KORKMAMAKTIR, YANİ GÜCE İHTİYAÇ DUYMAMAKTIR !!!  

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.