Makaleler

25 MART 2024 TERAZİ BURCUNDA AY TUTULMASI

İnsan var oluşu, bir arada bulunan türlü bilinç seviyelerini içerir, RUH, duygu, zihin, imajinasyon, sezgi… Her bir bilinç bizi dünyevi olan ile ilahi olan arasında belli bir dengede tutar. İbranice’de VAV harfi, ezoterik astrolojide Boğa burcuna karşılık gelir, ÇİVİ demektir. Tüm bu bilinçleri bir arada tutan ve algılarını bedenimiz yoluyla bize fark ettiren bağdır, birbirlerine kenetleyen çividir. Beden aynı zamanda bir örtü yani PEÇE’dir. PAROKET PEÇESİ (Tapınak) yani Beden örtüsü içinde bu bilinçleri belli bir oranda algılarız. Kutsalı taşıyan bu tapınak, bazen içinde taşıdığı bu kutsalı yani RUHU unutur. Kendini şekli şemaliyle tanımlamaya, kabuklarıyla algılamaya başlar. Çünkü dünya ağırdır, çünkü beden ağırdır.

Kendimizi bir yolla tanımlama ihtiyaç duyarız. O şekil şemaller, kendimiz hakkındaki ZAN’larımızı oluşturu. Bu örtü, bu peçe ne kadar kalın ise kendimizi bu dünyada o kadar güvende sanarız. Başlarız kıyafetlerimizi kat kat giymeye. Cinsiyetim, mesleğim, boyum posum, sosyal statüm, medeni durumum derken bir sürü kıyafetimiz olur. Bu kıyafetlerin çoğu ya geleneksel düzen için ya da “sevdiğimiz” insanların bizi sevmesi için giyinilmiş kıyafetlerdir. Ne kadar çok kimliğimiz varsa o kadar kalabalık bir CV gibidir artık kendimizle ilgili algımız. Bir süre sonra bu cümleler kendimizle ilgili gerçekliğimiz olur

Paroket peçesi bir koruma alanıdır, henüz hazır olmayanı HAKİKATTEN PERDELER, rahim gibidir, bebek doğana kadar onu korur ve besler, yaşamı destekler. Bu kısıtlı alan ağırlaştıkça bizi bedene ve materyale bağlar. Bu Peçe iki yolla yırtılır, “insan uykudadır, ölünce uyanır” hadisinde Peygamberimizin dikkat çektiği üzere, peçenin yırtılması fiziksel ölüm ile olur. İkinci yol ise insanın, kendiyle ilgili ZAN’larından kurtulmasıdır ki; bu da Boğa’nın karşı aksı AKREP bilinciyle yani DÖNÜŞÜM ile olur. Tasavvufta, ÖLMEDEN ÖNCE ÖLMEK diye tanımlanan haldir, kıyafetler çıkar, kabuklar atılır, RUH kendini kıyafetlerinden tanımayı bırakır.

AKREP-BOĞA burçlarını yöneten MARS ve VENÜS, aynı zamanda KOÇ ve TERAZİ burçlarının da yöneticisidir. Bugün Terazi burcunda gerçekleşen Tutulma, RUH’un KENDİ OLMA cesaretini tetiklemekte. Kendimizi idealize etmek veya başkaları tarafından sevilmek, onaylanmak adına da giydiğimiz kıyafetleri sorguladığımız bir süreci başlatıyor. Önce kendime cesaret edebildiğimde bırakacağım örtülerim, sonrasında dönüşümüme ve yükselişime hizmet edecek.

Şifasına niyet ve duasıyla….

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.