Makaleler

Zaman büyük bir öğretmendir. Ne yazık ki tüm öğrencilerini öldürür”  Curt Goetz

İstanbul’a göre çıkarılmış haritada, 16 Mayıs 07:14 itibarıyla gerçekleşecek bir AY TUTULMASI’na doğru ilerliyoruz. 6-12 aksları aktif, Zamanın Lordu Satürn, tutulmaya oldukça sert bir bakışla dahil oluyor. ASC yöneticisi Merkür retro hareketiyle tutulma noktasına doğru ilerliyor, Mayısın son haftası tutulma derecesini tetikleyecek, akıllar da neredeyse tutulmakta. Algol bu kez Güneş ile irtibatta. Ay ise Tutulma yöneticisi Mars ve kavuşumda olduğu Neptün ile açıda, bilinçsiz, hedefsiz, dürtüsel, eylem ön planda, Ay’ın tepkilerini kontrol edebilmesi oldukça önemli çünkü Algol’ün ve Güneş’in Yücelim Yöneticisi. Diğer yönetici Venüs yaralarıyla savaşmakta.

Terazi burcunda Satürn’ün söz sahipliği Yücelim ve Üçlü Yöneticiliğine dayanır ve Satürn, Terazi burcunun yönetiminde tüm diğer gezegenlerden daha fazla puan alır. Ancak bu bilgiyi sadece bir matematiksel ifade olmaktan çıkarırsak, Zamanı ve Karmayı temsil eden Satürn’ün kendini en fazla ortaya koyduğu burcun, ilişkileri anlatan Terazi burcu olduğunu, zamana bağlı büyümenin ve en yoğun karma yarattığımız yerin ilişkiler olduğunu anlarız.

Elbette Satürn’ün yöneticiliğindeki Oğlak ve Kova burçlarını göz ardı etmek anlamına gelmez bu durum, ancak Ay-Güneş karşıtlığının tutulmaya döndüğü bir göksel kombinasyondan bahsediyorsak, eril ve dişil arketiplerin karşıt açı yoluyla denge isteyen kutupluluk konumu, konuya Satürn dahil olduğunda mevzunun ilişkiler yönünde daha da vurgu kazanacağını düşündürüyor.

Güney Ay Düğümünün Ay Akrep yönünde yerleşimi ve derece olarak da çok dar bir toleransla Ay’la teması, belli ki geçmişten gelen bir takım duygusal kalıpların, biriktirilmiş acıların, öğrenilmiş hayatta kalma paternlerinin, aileden aktarılan soysal karmaların fark edilmesi ve kırılarak dönüştürülmesi yönünde bizleri mecbur bırakacak.

Kuzey Ay düğümüne gidebilmenin ve içsel huzur ve güvenliğe ulaşabilmenin yolu, Aysal olanı dönüştürmekten geçiyor. İçteki savaşın bitebilmesi için bazen olanı olduğu haliyle kabul edip çözülmesine izin vermek gerekiyor. Bitişler, yok oluşlar yani her türlü ölümün başka bir plana doğum ve varlığa gelme süreci olduğunu anlamak ve bu yolla Güneş bilincinden bakmak zorunda olacağımız deneyimler önümüzdeki 6 aylık süreçte aktif olacak.

Akrep sistemden çıkış ve yükselme bilinçlerinden biridir, ancak kozadan çıkan kelebek gibi, tırtıl kozasını bırakıp uçmayı öğrenmesi gerekir. Yüklerinden kurtulmadan hafifleyemez, yükleriyle savaşmayı seçerse yükselemez.

Akrebin gölgesine kapılıp, savaşı ve gücü kazanmak adına huzuru kaybetmeyi göze alanlar ve geçmişin gölgesinde kalmakta direnenler, daha huzurlu bir bilincin doğumuna izin vermekte zorlanabilirler. Ancak öyle görünüyor ki, zamanın en sabırlı öğreticisi Satürn her seferinde ektiklerimizi önümüze getirecek ve mahsulden mutlu değilsek öğrenmek zorunda kalacağız; ya tohumumuzu değiştirmek gerekiyor ya da toprağı….

Her deneyim şifaya aracıdır, ancak iyileşmek her zaman şefkat ve merhametle olmaz, en kalıcı öğrenme bedel ödediklerimizi ardından gelir….

Bir cevap yazın

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.