Makaleler

YÜRÜMEYE BAŞLAYAN, ÖNCE KOLTUK DEĞNEKLERİNİ KIRAR

Bize zor zamanlarımızda destek olanlar, onlara baktığımızda bize zayıf zamanlarımızı hatırlarlar. Aldığımız destek Alma-Verme dengemizi bozuyorsa, ilişkinin dengesi de bozulur.

Bilindiği üzere astrolojide Alma-Verme dengesinin en önemli ifadesi Mars ve Venüs gezegenleridir. Mars, cesurca alan, kendine hak gören eğilimlerimizi, Venüs ise veren, şifalandıran, paylaşan yönlerimizi ifade eder. Haritalarımızdaki konumları, bu durumlarda sergileyeceğimiz davranış ve tutumlarımızı belirler.

Astroloji haritasında toplam 6 Eksen vardır, bu eksenler yoluyla astroloji haritası 12 hayat alanına bölünür. Her bir hayat alanı, karşısındaki ile dengelenir.

1.EV – 7.EV : KOÇ – TERAZİ / İLİŞKİ EKSENİ (BEN – SEN )

2. EV – 8. EV: BOĞA – AKREP / SAHİP OLUNANLAR( BENİM PARAM- SENİN PARAN)

3.EV – 9.EV: İKİZLER – YAY / BİLGİ EKSENİ

4.EV – 10.EV: YENGEÇ – OĞLAK / EBEVEYNLER EKSENİ

5.EV – 11.EV:  ASLAN – KOVA / YARATICILIK EKSENİ

6.EV – 12.EV: BAŞAK – BALIK / HİZMET EKSENİ

Bireysel alanımızı anlatan 1.EV, “BEN” hissiyle kendimi tanımladığım var oluş alanını anlatırken, 2.EV; “BEDENİM, PARAM, SAHİP OLDUKLARIM, ÖZ DEĞERİM” gibi, 1.EVİ yani var oluşumu destekleyen tüm “BENİM” dediğim faktörleri anlatır.

7.Ev ise, karşı tarafın 1.Evidir ve onun var oluşunu, 8.Ev de karşı tarafın sahip olduklarını anlatır. 1.Ev ile 7.Ev kişileri evlilik, ortaklık, doktor-hasta, danışan-danışman vs. yollarla bir araya geldiğinde, 1/7 ve ardından 2/8 eksenleri aktive olur. Temelde, “Diğer kişi” olarak tanımladığım tüm ilişkiler 1/7 ekseninin aktive derken, ardından ödemeyi, dolayısıyla ödeşmeyi ve dengelenmeyi anlatan 2/8 ekseninin de gereğinin yapılması gerekir. Doğal Zodyakta bu eksenlerin KOÇ-TERAZİ ve BOĞA-AKREP eksenleri olduğuna dikkat edersek, her iki aksın da yöneticilerinin Mars ve Venüs olduğunu görürüz.

Günümüzde anlaşmazlıkların en temel sebebi, bu iki eksen arasında denge kurulamamasıdır. Bu yüzden, aramızda kurulamayan dengeleri bazen hak aramak için mahkemelere taşırız ki, 7.Ev’in aynı zamanda AÇIK DÜŞMANLAR ve DAVALAR, MAHKEMELER EVİ olarak tanımlanmasının sebebi budur. Bu noktada, 7.EV yani Terazi enerjisinin Yücelim Yöneticisi Satürn, yani YARGI devreye girer ve hak ihlalini dengeler.

İlişkilerimizde, yardıma ihtiyacı olan birine nasıl destek olacağımız çok önemlidir. Yürümekte zorlanan birine destek olmakla, onun koltuk değneği olmak arasında fark vardır. Verici, destekleyici olmanın çok ince bir sınırı vardır, bu sınır aşılır ve Venüs vericiliği abartırsa öncelikle Mars bir süre sonra bunu kendine hak görür ve bencilce almaya başlar. Ancak aşırı almak Mars’ı zayıflatır, gölge kullanımı tetikler ve fevri tavır başlatır, bunun sonucunda Venüs kişisini yaralar. Alma – Verme dengesi doğru tesis edilmezse, alan tarafa ACİZ (MARS YENGEÇ BURCUNDA DÜŞER), veren ve bu yüzden incinen tarafa ise KURBAN (VENÜS BALIK BURCUNDA YÜCELİR) enerjisi yükler.

Buradaki ince detay, yardım ve desteğimizi verirken karşı tarafa “Bana muhtaçsın” diye hissettirmek ve bu yolla Tanrıcılık oynamak şeklinde bir ego beslenmesine gitmemek, destek olurken karşı tarafın bize yaslanmasını değil gayretini teşvik etmektir. Eğer karşı tarafa borçlu hissettirirsek bilelim ki kimse borçlu olduğu kişiyi sevmez ve güçlendiğinde ilk olarak onu denklemden çıkarır. Bu yüzden, birine destek olurken, bazen geri çekilerek kişinin kendi gücünü hatırlamasına izin vermek, karşı tarafın gücü ölçüsünde küçük de olsa bir karşılığı ondan kabul etmek veya ondan yapabileceği bir şeyi istemek, bizden üstünlük, karşı taraftan da eksiklik duygusunu kaldırır ve dengeler. Mars-Venüs karesinin halen aktif olduğu, Marsın İkizler burcunda retro günlere hazırlandığı, Venüs’ün ise Başak geçişinde yalnızlığa çekilmeye çalıştığı bu günlerde, her ikisinin de yöneticisi olan Merkür, Terazi burcunda geri hareketiyle ilişki dinamiklerini gözden geçiriyor. Merkür ve Venüs karşılıklı ağırlamadalar. İlişkilerimizde, ama önce kendimizle ilişkimizde yeni dengelerin tesis edilmesi dileği ve niyetiyle ….

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.