Makaleler

NİCE YILLARA TÜRKİYE’M !

29 Ekim 1923-29 Ekim 2022. Tam 99 yaşında güzel ülkem, her yaş alışında kökleri daha da derine iniyor,  temelleri daha da güçleniyor, Yükseleninde yerleşmiş Pluton ile küllerinden yeniden doğmaya alışkın güzel ülkem !

Astrolojinin döngüler ile çalıştığını hepimiz biliriz, çünkü zaman çizgisel değil, döngüseldir. Bu döngüler, mekanik bir saatin içindeki çarklar gibidir, küçük çarkların turları büyük çarkların dişlileri ile senkron durumdadır. Sistemdeki her bir gezegenin kendine göre bir hızı vardır, Güneş’e uzaklığına göre daha yavaş hareket edip büyük bir çark gibi çalışabilir veya Güneş’e daha yakındır ve hızlı hareket ederek daha küçük bir çark ile daha kısa sürede bir döngü tamamlar.

Her gezegenin döngüsü çok önemlidir, gezegenin ifadesini ne kadar süre içinde, hangi enerjide ve evrede (mücadeleli, uyumlu, kutuplaştırıcı….) ortaya koyacağı hakkında bilgi verir. Çalışılan konuya göre de hangi gezegen ve döngüsüne bakılacağına karar verilir.

Özellikle bakılan döngülerden biri de Güneş döngüleridir. 29 Ekim itibarıyla ülkemiz yeni bir Güneş döngüsüne girdi, Solar Return  haritada yine Yengeç burcu yükseliyor. Yönetici Ay, Durağan Mars ile karşıt, 6-12 aksı hakim, 10.evdeki Neptün- Jüpiter kavuşumuyla T-karedeler. Halkın genel tavrı gergin, umudunu korumaya çalışan, kaderci ancak yarını göremeyen, çalışmaktan yıpranmış, içsel olarak gergin, öfkeli…

Bir başka teknik ise, her Güneş dönüşüyle başlayan yılda, yeni yaş ile bir ev ilerletilerek, o yıl gündeme gelecek konuları anlamamızı sağlayan Profeksiyon tekniği. 99.yaşı sebebiyle, doğum günü itibarıyla 4.ev profeksiyonu başlayan ülkemizin yakın döneme şöyle bir bakarsak;

Bu yıl 4.ev konularımız tarım, madenler, ziraat, emlak, hava durumu vs. konular, ayrıca köken sebepler, ev ve aile konuları, 4.evde yerleşmiş Mars sebebiyle aile içi şiddet, ülke içinde genel olarak karışıklıklar ve şiddet olaylarında artış, iç çatışmalar, ülke içindeki etnik gruplar arasındaki çatışmalar, ev kazaları gibi konuları gündemimize taşıyacak gibi. Transit Mars’ın S pozisyonu, Natale göre 12.ev, profeksiyona göre 9.ev enerjisinde çalışması bu mevzuların hem ülkemize kayıplar yoluyla yansıyacağını hem de sınırlarımızın ötesinde de, dış ilişkilerimizde muhtemel gerilimlere sebep olacağını anlatıyor. Profeksiyona göre 2. 4. 5. ve 8.evi yönetiyor, bu evleri peşinden 9. ve 12.eve sürüklüyor.

Yılın Lordu Merkür, yılbaşından sonra, düze dönen Neptün’den 150 açı almaya başlayacak. Yılın enerjisini 5.eve ve yıla göre 2.eve taşıdığı için ülke gündeminde gençler, eğlence yerleri, sanatçılar, borsa, kaynaklar, para mevzuları vs. konularda yoğun bir belirsizlik, akla uygunluğu tartışılır durumlar ve gerilime işaret ediyor. Ayrıca kökende olup biten durumların gölgelenmesi, karışık açıklamalar, gerçeğin saptırılması ihtimalleri yüksek.

Natal Venüs 4.evde yerleşen ve yıl boyunca aktif olacak olan Terazi Mars’ın yöneticisi, 4.ev Mars’ın konularını 5.eve ve profeksiyon olarak 2.eve taşıyacak.  Yani Merkür’ün de gündeme getireceği konulara yoğun bir vurgu var. Ek olarak, şu anda Uranüs-Satürn karesiyle T-kare oluşturan Venüs çok zor durumda. Solar Return haritasında bu açı yıl boyunca aktif olacak.

8 Kasımda oluşacak Ay tutulması ise Natal Venüs ile yakın irtibatta. Önümüzdeki günlerde kısa başlıklarla  bahsettiğim konularda zor gündemler bizi bekliyor. Ya biz öfkemizi ve dürtüselliğimizi yönetmeyi, kaynaklarımızı doğru yönetmeyi ve kullanmayı, ilişkilerimizi doğru bir dengeye oturtmayı öğreneceğiz ya da öfkemiz bizi yönetecek ve en derinimizde sakladığımız korkularımız Ay Tutulması ile birlikte tetiklenecek, yaşadığımız kaos bize dürtülerimizi fark edip çeki düzen vermeyi acı yoldan öğretecek. Turkiye haritasında AY halkın göstergesidir, Tutulma Natale göre 11., profeksiyona göre 8.evde ve Uranüs ile birlikte çalışıyor. Halkın sonuçları zorlayıcı olabilecek toplu hareketlere yönelme ihtimali muhtemel potansiyeller arasında. Solar Return, Mars ile hırpalanabilecek ve 10.evi de bağlayan bir Ay’a işaret ediyor unutmamak lazım.

Epey zamandır gergin dönemlerden geçiyoruz, evet çok yorgunuz. Güney Ay Düğüm Akrep ve tabi ki tutulmalar hepimizi zorluyor. Ancak bu dönemde ortaya koyabileceğimiz en tehlikeli tavırlar direnç göstermek, inatlaşmak, ödeşmeye çalışmak ve öfkemize teslim olmak. Akrep enerjisi bizden dönüşüm istiyor, Kuzey Ay düğümü de Boğa’ya yönelmemizi işaret ediyor, ancak bu, Güney Ay Düğümü ile birlikte realize olacak. Yani, her koşul iyi olsun ve sen huzuru ve ahengi yakala demiyor, mevcut tüm zorluklara ve kaosa rağmen sen içindeki huzuru bul diyor. Unutmayalım, Akrep evresi bir koza dönemidir, Tırtılın Kelebeğe dönüş macerasıdır. Kelebeğin vasfı güzelliği değil fiilidir, yani yerde sürünen tırtıldan gökte uçak kelebeğe yükselmek zorundayız. Ve uçmak, olan her şeyi yukarıdan görebilmek yani hakikatin gözünün içine bakabilmektir. Bunun için de, olan her şeyin içindeki hayra güvenmeyi ve nefs gözüyle değil gönül gözüyle bakabilmeyi öğrenmemiz gerekiyor.

Şifasıyla gelsin, ki çok şükür hep öyle oluyor ….

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.